Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Hoteliéři jsou ve Špindlerově Mlýně napjatí až do poslední chvíle

V polovině sezony je návštěvnost hotelů a penzionů ve Špindlerově Mlýně meziročně srovnatelná. Trend posledních pěti let, kdy rekreanti objednávají ubytování na poslední chvíli, vyvolává mezi hoteliéry v největším krkonošském středisku napětí. Průměrná obsazenost ubytování v červenci byla okolo 80 procent.

Podle starosty ale dosavadní zájem o ubytování nestačí na letní sezony v letech 2020 a 2021, které byly z hlediska obsazenosti hotelů a penzionů ve středisku rekordní. Lidé kvůli riziku koronaviru trávili dovolenou častěji v ČR.

"Letošní letní sezona je zatím dobrá. Co se týče poptávání ubytování, pokračuje trend objednávek na poslední chvíli. Hoteliér tak do posledka neví, jestli rekreanti přijedou. Je to na ně tlak, nevědí s čím mohou počítat," řekl starosta Martin Jandura. Před letní sezonou podle něj k výraznému zdražení služeb v turistickém ruchu ve městě nedošlo.

"Ubytování ve Špindlerově Mlýně lze na srpen stále sehnat ve všech kategoriích. Obsazenost je okolo 40 až 50 procent," řekl Jandura. Mezi rekreanty v první polovině prázdnin převažovali Češi, z cizinců pak Němci, Nizozemci a Poláci. "Hodně je i Izraelců a turistů ze Saúdské Arábie. Zatímco u Izraelců zájem trvá již delší dobu u Saúdů je to záležitost posledních asi tří let," uvedl starosta.

V poslední době letní sezona ve Špindlerově Mlýně nabírá na síle, té zimní se ale stále nevyrovnala. Radnice a místní podikatelé spolupracují na posílení letních aktivit, například na zážitkových a kultruních programech, uvedli dnes představitelé radnice. V letním provozu jsou každoročně také některé lanovky špindlerovského skiareálu.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com/tianya1223

Štítky ČR, rekreace, hotely, Krkonoše, Špindlerův Mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Kunčík

je to lež !!

Neděle, 4. srpna 2024, 14:41Odpovědět

Hoteliéři jsou ve Špindlerově Mlýně napjatí až do poslední chvíle  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.