Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Trutnov se chystá na revitalizaci sídliště Zelená Louka. Na jeho podobu vypíše soutěž

Trutnov vyhlásí soutěž o nejlepší návrh na obnovu sídliště Zelená Louka. Cílem je zlepšit kvalitu života v této klíčové městské části.

Radnice v Trutnově připravuje velké plány pro sídliště Zelená Louka, jednu z největších městských částí. V srpnu město zahájí otevřenou urbanisticko-krajinářskou soutěž s názvem Revitalizace sídliště Zelená Louka. Soutěž, založená na důkladném průzkumu veřejného mínění z roku 2022, si klade za cíl najít nejlepší řešení pro zlepšení dopravy, parkování a kvality zeleně v této oblasti.

„Chceme, aby byl návrh koncepční a zohledňoval potřeby všech obyvatel sídliště. Důležité bude také zvýšení kvality veřejných prostorů a efektivní využití dešťové vody,“ říká v tiskové zprávě Michal Rosa, starosta města Trutnova. Významným aspektem soutěže bude i inovativní přístup k urbanistickému návrhu, který by měl přinést nové možnosti pro využití vnitrobloků a zlepšit celkové prostředí sídliště.

Porotu soutěže tvoří pět členů včetně starosty a místostarosty města, a doplnění o tři nezávislé odborníky. Kromě toho, bude porota podporována přizvanými odborníky z oblasti dopravy a inženýrských sítí.

Náklady na organizaci soutěže se vyšplhají na přibližně 3,6 milionu korun, což zahrnuje vytvoření územní studie, manuálu základních principů, odměny pro účastníky a honoráře pro porotu a odborníky. Výsledky by měly být známy koncem listopadu a přinesou nové vize pro budoucí vzhled Zelené Louky.

Ohodnoť článek

Foto se souhlasem CBS

Štítky sídliště, soutěž, Trutnov, revitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov se chystá na revitalizaci sídliště Zelená Louka. Na jeho podobu vypíše soutěž  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.