Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Hronov bude hostit festival amatérského divadla. Na programu je přes sto představení

Už tento pátek začne v Hronově tradiční mezinárodní festival amatérského divadla Jiráskův Hronov. Letos se koná již 94. ročník této akce, která patří mezi nejvýznamnější svého druhu na světě podle mezinárodní nevládní organizace amatérského divadla AITA – IATA.

Festival nabídne bohatý program, včetně 106 divadelních představení v hlavním a doprovodném programu a dalších 33 v rámci volného programu. Kromě toho se uskuteční 32 koncertů, šest výstav a 20 dalších doprovodných akcí. Vše odstartuje vztyčením festivalové vlajky a inscenací „Vítr ve větvích topolů“ od souboru NA TAHU.

Hlavní program festivalu přivítá v Jiráskově divadle, Sálu Josefa Čapka, Sokolovně a nově také v mobilním Black boxu umístěném ve WIKOV aréně, což je novinka tohoto ročníku. Black box poskytne prostor pro komornější a alternativnější divadelní tvorbu, která si žádala o specifické podmínky. Mezi hlavní profesionální inscenace patří například Antigona od Divadla DRAK a Simply Simplicius od Geisslers Hofcomoedianten.

„Festival Jiráskův Hronov je také místem pro setkávání profesionálních divadelníků, kteří zde původně začínali jako amatéři. Mnozí z nich se vrací, aby předali své zkušenosti během divadelních seminářů, které jsou každoročně vyprodány,“ uvádí v tiskové zprávě programový ředitel festivalu Jan Julínek.

Volný program festivalu nabídne vystoupení hudebních skupin jako Vilém Čok & Bypass či Junior Big Band ZUŠ Červený Kostelec na náměstí a ve dvou pódiích v parku A. Jiráska, který bude hostit i slam poetry a další pestrá vystoupení.

Ohodnoť článek

Foto Ivo Mičkal

Štítky festival, divadlo, Hronov, představení, Jiráskův Hronov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hronov bude hostit festival amatérského divadla. Na programu je přes sto představení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.