Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Při hašení se ve Velkém Třebešově na Náchodsku propadl strop rodinného domu

Hoří garáž a blízko je rodinný dům. To bylo zadání pro hasiče, kteří nabrali směr Velký Třebešov na Náchodsku. Při příjezdu hasičů na místo události byl požár v pokročilé fázi, celá střecha už byla v plamenech.

Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů, hasilo se také pomocí výškové techniky. Vzhledem k intenzitě požáru došlo k poničení konstrukcí v domě natolik, že se propadl strop. Z toho důvodu byl veden zásah pouze zvenčí objektu, pohyb uvnitř by byl pro zasahující hasiče nebezpečný. Na místě se sjelo postupně dvanáct jednotek hasičů.

Podle hasičů bylo nutné zabezpečit dostatečné množství hasební vody, proto byly povolávány také velkokapacitní cisterny. Z Hradce Králové přijel na místo události protiplynový kontejner se zásobou dýchací techniky. Požár se podařilo dostat jednotkám pod kontrolu před 18. hodinou. Následovaly likvidační práce, přičemž museli hasiči rozřezávat ohořelé konstrukce a dohašovali ohniska.

Ve večerních hodinách byl počet zasahujících jednotek na místě zredukován, požářiště zůstane ovšem pod kontrolou hasičů až do rána. Výši škody a možnou příčinu vzniku požáru upřesní vyšetřovatelé nejdříve v pondělí po ohledání požářiště. Důkladná prohlídka nebyla v neděli vzhledem ke stavu objektu a stále probíhajícímu zásahu možná. Při události nebyl nikdo zraněn.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje/Michal Fanta

Štítky hasiči, HZS, Náchodsko, Velký Třebešov, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při hašení se ve Velkém Třebešově na Náchodsku propadl strop rodinného domu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.