Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Platforma proti plýtvání jídlem rozšiřuje svou působnost a přichází do Hradce Králové

Projekt Nesnězeno, který bojuje proti plýtvání jídlem, se rozrůstá i do východních Čech. Od 22. července mohou jeho služby využívat lidé v Hradci Králové a v Pardubicích. Platforma, která spolupracuje s řetězci jako PENNY a CrosCAfé, přichází na vlně zájmu ze strany místních obyvatel.

„Už asi dva roky nám fanoušci z Hradce psali, že by chtěli, abychom přišli i k nim," řekl Hradecké Drbně Jakub Henni, spoluzakladatel Nesnězeno. V Hradci Králové se do projektu zapojilo přes 30 partnerů, od kaváren po květinářství, kteří nabízejí zlevněné jídlo, které by jinak skončilo v koši.

„Občas nám jídlo zůstává a končí v koši. Proto jsme se rozhodli spojit s projektem Nesnězeno. Za první dny fungování se už osvědčilo, že má projekt smysl. První záchranáře jídla už jsme u nás přivítali,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu Aleš Syrový, barista z Ca Phe District.

Kromě restaurací, kaváren nebo pekáren projekt spolupracuje i s řetězcem Penny. Aktuálně je zapojena zhruba polovina republikové sítě. V Královéhradeckém kraji jsou součástí tři pobočky v Hradci Králové. Dále pak v Jaroměři, Dvoře Králové a Trutnově.

Aplikace Nesnězeno je k dostání v online obchodech. Stačí si ji stáhnout, vybrat si restauraci a jídlo, zaplatit a vyzvednout se slevou alespoň 50 procent.

Projekt Nesnězeno od svého založení výrazně přispěl k snižování množství potravin, které končí jako odpad. Díky aktivní spolupráci s různými podniky po celé České republice se podařilo zachránit tisíce kilogramů jídla, které by jinak byly zbytečně zničeny nebo vyhozeny. Tyto úspory mají pozitivní dopad nejen na životní prostředí, ale i na ekonomiku restaurací a konečných spotřebitelů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nesnězeno

Štítky jídlo, Hradec Králové, projekt, Česko, Královéhradecký kraj, restaurace, Penny Market, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Platforma proti plýtvání jídlem rozšiřuje svou působnost a přichází do Hradce Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.