Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

PŘEHLEDNĚ: Hradec Králové čeká zatěžkávací zkouška. O víkendu na letišti vystoupí Ed Sheeran

O víkendu se do Hradce Králové sjedou desetitisíce fanoušků. S trochou nadsázky se dá říct, že během dvou dnů se počet obyvatel krajské metropole zdvojnásobí. Pro město jde o historickou hudební událost, ale také o zatěžkávací zkoušku. Jaký nás čeká program? Jak se nejlépe dostat na letiště? Jaká pravidla platí při vstupu do areálu? To všechno se dozvíte přehledně v následujícím článku.

Ed Sheeran vystoupí na letišti v Hradci Králové hned dvakrát – v sobotu 27. a v neděli 28. července. Samotný program oba dny začne v pravé poledne ve Fan Zóně. Kromě Eda Sheerana na hlavním pódiu vystoupí i Calum Scott a také Ewa Farná.

„Všechny přípravy probíhají podle plánu, tribuny již stojí a v úterý se začala stavět stage,” potvrdil Hradecké Drbně Michal Thomes, ředitel pořádající agentury.

ČASOVÝ HARMONOGRAM:

  • 12:00 – otevření Fan Zóny
  • 16:00 – otevření koncertní arény
  • 18:00 – Ewa Farna
  • 19:00 – Calum Scott
  • 20:15 – Ed Sheeran
  • 22:30 – předpokládaný konec

Hotel v Hradci Králové už neseženete

Najít ubytování na tento víkend v Hradci Králové je prakticky nemožné. Většina hotelů má plno. Řada z nich se navíc nebála své ubytování zdražit. Například apartmán pro dvě osoby na jednu noc se tento víkend prodával i za 17 tisíc korun.

Možností je kemp pro několik desítek tisíc návštěvníků přímo na letišti. „Účastníci koncertu si mohou vybrat z předem připravených glampingových Chill Village stanů, Teepee, stanů s dřevěnou podlahou nebo předpřipravených Tent hotelů,“ dodává Michal Thomes.

Recepce kempu bude otevřená v pátek 27. července od půlnoci do půlnoci, 28. července od 6:00 do půlnoci a 29. července od 6:00 do půlnoci.

Parkování v okolí letiště

Pořadatel připravil parkování přímo na letišti. Tam se vejde několik tisíc aut, ale řidiči si musí předem pořídit parkovací lístek. Samotný příjezd na toto parkoviště bude možný pouze od 12:00 do 19:00. Toto parkoviště je umístěno prakticky hned vedle kempu.

Během celé akce bude v okolí letiště omezená doprava a parkovat mimo vyznačené plochy nebude možné. Takto zaparkovaná auta budou organizátoři odtahovat. Další možností jsou oficiální parkovací místa například v parkovacích domech, odkud se fanoušci mohou dostat speciálními linkami MHD.

Příjezd k letišti bude možný ze tří různých směrů. Optimální cesty a naplánování cesty dostali návštěvníci elektronicky při zakoupení vstupenky.

„V akci budou dopravní, pořádková a kriminální policie, pořádková jednotka i psovodi. Některé hlídky budou vybaveny i dlouhými zbraněmi k ochraně měkkých cílů,“ řekla novinářům mluvčí Iva Kormošová.

Koncert Eda Sheerana ověří dopravu v Hradci Králové. V terénu budou stovky policistů

O víkendu do Hradce Králové dorazí několik tisíc fanoušků Eda Sheerana, kteří zavítají na letiště na jeho koncerty. S takovým přílivem lidí se spojí velký nápor na místní dopravu. Policie proto oznámila zesílení bezpečnostních opatření, aby...

Speciální vlaková a MHD doprava

Fanoušky z celé České republiky budou do Hradce Králové svážet České dráhy speciálními vlakovými spoji. Pojedou z Prahy, Brna, Olomouce i Ostravy. V noci pak do všech měst fanoušky opět odvezou.

Kromě mimořádných vlakových spojů mohou návštěvníci využít i klasické vlakové spoje. Denně na hlavní nádraží do Hradce Králové přijíždí 15 rychlíků ze směru od Prahy.

Nápor bude zažívat i hromadná doprava. Dopravní podnik Hradec Králové proto vypraví hned několik desítek speciálních autobusů. Jde o dvě linky, které budou v intervalech od pěti do 15 minut odjíždět z hlavního nádraží a také od Aldisu. Ve stejných intervalech budou také vozit fanoušky zpět do města.

PŘEHLED: Kde si v Hradci Králové ogrilovat nebo opéct pod širým nebem?

Se začátkem léta bude stále populárnější využívání veřejných grilů nebo ohnišť. Na území Hradce Králové jich je několik desítek. Tři veřejně přístupné grily jsou už několik let v Šimkových sadech. Lidé mají k dispozici i několik desítek ohnišť. Ty...

Vstupenky pouze na jméno kupujícího

Někoho možná překvapí, že vstupenky do areálu jsou vázané na jméno kupujícího. Jde o krok proti překupníkům. Zjednodušeně lze říct, že do areálu se dostane pouze osoba, která vstupenku skutečně koupila.

Pokud například jednotlivec kupoval lístky pro celou partu, je třeba, aby celá skupina dorazila ke vchodu ve stejnou dobu.

Pokud si některý z návštěvníků koupil vstupenku od třetí strany, je neplatná a do areálu se nedostane.

Ed Sheeran se do České republiky vrací po pěti letech, v Hradci Králové vystoupí úplně poprvé. Jde o jeho zastávku v rámci evropského turné. To je speciální díky kruhovým tribunám a centrální stage. Ve Fan Zóně před koncertem na vystoupí Ben Cristovao, Pokáč, Thom Artway.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ticketportal

Štítky Hradec Králové, letiště, Ed Sheeran, Česko, vstupenka, parkování, Calum Scott, Ewa Farna, doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLEDNĚ: Hradec Králové čeká zatěžkávací zkouška. O víkendu na letišti vystoupí Ed Sheeran  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.