Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Policejní kontrola na silnicích Královéhradeckého kraje odhalila téměř 200 přestupků

Minulý týden provedli policisté ze Stříteže rozsáhlé kontroly na silnicích Královéhradeckého kraje, během kterých odhalili téměř 200 přestupků ohrožujících bezpečnost a plynulost provozu.

Celkem 177 řidičů obdrželo pokuty ve výši 345 tisíc korun za nejrůznější prohřešky, včetně držení telefonu za jízdy, nepoužití bezpečnostních pásů, nevyhovující technický stav vozidel, jízdu bez dálniční známek, či překročení rychlostních limitů.

„Zvláštní pozornost byla věnována rychlosti jízdy, kdy byl například jeden řidič přistižen, jak v oblasti s omezením na 80 km/h jel rychlostí 125 km/h a byl navíc pod vlivem alkoholu s hodnotou 0,59 promile,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová. Tento řidič, stejně jako dalších 12, kteří byli změřeni při vysoké rychlosti, čelí správním řízením.

Dále policisté kontrolovali hmotnostní limity vozidel, kde v několika případech došlo k překročení maximální povolené hmotnosti. Tyto přestupky vyústily v pokuty za celkových 24 tisíc korun.

Policie apeluje na všechny řidiče, aby dodržovali pravidla silničního provozu a přistupovali k řízení s maximální zodpovědností. „Věnujte pozornost nejen svému chování, ale i chování ostatních účastníků provozu, abyste předešli možným nehodám,“ dodává Pižlová

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky silnice, policie, Královéhradecký kraj, Střítež, bezpečnostní pás

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní kontrola na silnicích Královéhradeckého kraje odhalila téměř 200 přestupků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.