Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Koncert Eda Sheerana ověří dopravu v Hradci Králové. V terénu budou stovky policistů

O víkendu do Hradce Králové dorazí několik tisíc fanoušků Eda Sheerana, kteří zavítají na letiště na jeho koncerty. S takovým přílivem lidí se spojí velký nápor na místní dopravu. Policie proto oznámila zesílení bezpečnostních opatření, aby zajistila hladký průběh akce.

Posílení se dotkne nejenom místa konání, ale i širšího okolí letiště, hlavně během příjezdů a odjezdů návštěvníků. „V akci budou dopravní, pořádková a kriminální policie, pořádková jednotka i psovodi. Některé hlídky budou vybaveny i dlouhými zbraněmi k ochraně měkkých cílů,“ vysvětluje na webu policie mluvčí Iva Kormošová.

V okolí areálu bude zavedeno omezení osobní dopravy, s výjimkou držitelů parkovací vstupenky. Rychlost v okolí letiště bude snížena na 30 km/h a město plánuje umístit směrové šipky pro lepší orientaci návštěvníků.

Policie apeluje na řidiče, aby byli vzhledem k očekávanému zvýšení počtu chodců a cyklistů v okolí mimořádně opatrní a ohleduplní. Všichni by měli počítat s možnými zdrženími a plánovat své cesty s předstihem.

PŘEHLEDNĚ: Jak se dostat na koncert Eda Sheerana MHD? Fanoušci jedou zdarma

O víkendu 27. a 28. července 2024 se v Hradci Králové uskuteční koncerty světového hudebníka Eda Sheerana. Dopravní podnik města Hradce Králové v reakci na očekávaný zvýšený zájem fanoušků zajišťuje speciální dopravní linky zdarma.

Nejjednodušším způsobem dopravy na letiště bude pro fanoušky MHD. Dopravní podnik připravil speciální linky, které budou jezdit v intervalu od pěti do 15 minut. Návštěvníci je budou moct využít zdarma.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky doprava, Ed Sheeran, Hradec Králové, letiště, terén, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koncert Eda Sheerana ověří dopravu v Hradci Králové. V terénu budou stovky policistů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.