Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Dvojice řidičů přišla o papíry za rychlost. Jeden z nich jel přes 170 kilometrů v hodině

Ve čtvrtek 18. července odpoledne policie na silnici I/35 ve směru od Býště na Hradec Králové během půl hodiny zadržela dva řidiče za překročení rychlosti. Maximální povolenou překročili prakticky dvojnásobně.

Prvním byl čtyřiadvacetiletý cizinec s vozem Audi A5, který jel rychlostí 171 km/h, což po odečtu tolerance znamenalo 165 km/h. Druhým řidičem byl jednapadesátiletý muž z Hradce Králové, který se svým Mercedesem Benz dosáhl rychlosti 145 km/h, po odečtu tolerance 140 km/h.

„Policie oba řidiče zastavila a provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní,“ uvádí policejní mluvčí Iva Kormošová v tiskové zprávě. Na místě jim byl odebrán řidičský průkaz. Řidiči nyní čelí správnímu řízení, kde jim hrozí pokuta od sedmi do 25 tisíc korun, zákaz řízení na šest až 18 měsíců a šest trestných bodů.

Při měření rychlosti cizince policisté zjistili, že mu v autě hrála píseň "Spěchám" od Hany Zagorové. I přesto policisté rychle jedoucího řidiče zastavili a zadrželi. Důvod svého spěchu cizinec odmítl komentovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky papír, Hradec Králové, Audi A5, Mercedes-Benz, Hana Zagorová, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice řidičů přišla o papíry za rychlost. Jeden z nich jel přes 170 kilometrů v hodině  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.