Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Safari Park Dvůr Králové nad Labem bude od pondělí žít Afrikou

Safari Park Dvůr Králové nad Labem bude v týdnu od 22. do 28. července žít Afrikou a africkou kulturou. Součástí programu nazvaného Africké dny budou například africké tržiště, vystoupení hudebníků a tanečníků, africká gastronomie. Vrcholem festivalu budou v pátek a v sobotu koncerty africké hudby. V pátek zoo předá speciálně vycvičeného psa protipytláckým jednotkám v Kongu. Vstup na Africké dny bude v ceně běžného vstupného do zoo.

Na Afrických dnech se představí například sochařka ze Zimbabwe a kuchaři z Keni. Tržiště bude v okolí růžové zahrady pod Vilou La Rosa, v nabídce budou vedle dárkových předmětů africká móda a doplňky. Do hodin bubnování se budou moci zapojit i návštěvníci zoo.

V pátek odpoledne symbolicky předají zástupci safari parku a projektu Malina pro slona celníkům z Konga belgického ovčáka Avatara. Toho kynoložka Hana Böhme cvičí s pomocí pachových vzorků zvířat ze Dvora Králové na hledání pašovaných ohrožených zvířat i jejich částí. Pes by se měl stát součástí psí protipytlácké jednotky sídlící na letišti v Brazzaville.

Na pátečním koncertu v amfiteátru pod Vilou La Rosa vystoupí uskupení ASAP & Friends, při němž interpreti zazpívají domorodými jazyky příběhy z jihu Afriky. Sobota bude patři skupině MoZulu Art, která míchá hudbu Wolfganga Amadea Mozarta s další klasickou hudbu a tradiční africkou hudbou.

Dvorská zoo patří kraji a zaměřuje se na Afriku. Známá je úspěšným chovem nosorožců či žiraf. Je nejnavštěvovanějším turistickým cílem na východě Čech. Loni návštěvnost safari parku vzrostla meziročně o půl procenta na nový rekord 673.000 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, Afrika, příroda, zábava, zoo, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park Dvůr Králové nad Labem bude od pondělí žít Afrikou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.