Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Voda v koupalištích v Královéhradeckém kraji podle posledních kontrol vyhovuje

Kvalita vody v přírodních koupalištích v Královéhradeckém kraji zůstává většinou dobrá. Hygienici v tomto týdnu odebrali vzorky vody z osmi míst a nikde neoznačili vodu za nevhodnou ke koupání. Vyplývá to z aktuálních výsledků odběrů Krajské hygienické stanice (KHS) Královéhradeckého kraje zveřejněných dnes na webu. Na všech umělých koupalištích v kraji je voda ke koupání vyhovující.

V tomto týdnu mají hygienici k dispozici výsledky rozboru vody odebrané 15. července z koupaliště ve volné přírodě Wake Park v Plačicích v Hradci Králové, z koupaliště v Janovičkách na Náchodsku, v Dolcích u Trutnova, z vrchlabského přírodního koupaliště Vejsplachy, Tyršova koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem, z koupaliště v Teplicích nad Metují na Náchodsku, v Mladých Bukách na Trutnovsku a také z koupaliště Včelné v Rychnově nad Kněžnou .

Minulý týden hygienici v kraji zveřejnili výsledky rozborů vody z pěti míst, a to z vodní nádrže Rozkoš u Velké Jesenice na Náchodsku, z koupaliště Dachova u Hořic na Jičínsku a Pecka na Jičínsku a také z Oborského rybníku v Jinolicích na Jičínsku a ze Stříbrného rybníku v Malšově Lhotě na okraji Hradci Králové. Také ve všech těchto koupalištích byla voda vhodná ke koupání, jen u dvou posledně zmiňovaných měla mírně zhoršenou kvalitu. Hygienici doporučovali se po koupání ve Stříbrném rybníku osprchovat čistou vodou.

Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách. Jinde kvalitu vody nemonitorují, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí. Upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí.

Pokud lidé zaznamenají zdravotní obtíže v souvislosti s koupáním, kdy bylo nutné vyhledat lékařskou péči, mohou informovat hradeckou KHS prostřednictvím dotazníku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pexels | Pixabay

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v koupalištích v Královéhradeckém kraji podle posledních kontrol vyhovuje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.