Počasí dnes27 °C, zítra29 °C
Neděle 1. září 2024  |  Svátek má Linda / Samuel
Bez reklam

VIDEO: Ozbrojená trojice vykrádala restaurace i směnárny. Dopadla ji policie z Královéhradeckého kraje

Trojice mužů z Hradce Králové je podezřelá z pěti ozbrojených loupeží ve směnárnách a zlatnictvích napříč Evropou. Policie informovala, že při těchto činech v Rakousku, Polsku a Německu byli ozbrojeni střelnými zbraněmi a granátem. Kromě toho jsou obviněni z tří krádeží na území Královéhradeckého kraje, přičemž celková škoda dosahuje 1,3 milionu korun.

Podle mluvčí policie Ivy Kormošové byli po dvou ozbrojených přepadeních v zahraničí zadrženi v České republice za pomoci zásahové jednotky. „Nejmladší z mužů, ve věku 20 let, byl zadržen již během loupeže v Německu a je tam nyní ve vazbě. Dvaatřicetiletý muž čeká ve vydávací vazbě na předání do Rakouska, kde mu hrozí vyšší trest než v České republice,“ uvedla mluvčí.

Dříve, než se pustili do zahraničních loupeží, se dvojice starších mužů podílela na vloupáních v regionu. V dubnu a květnu minulého roku vykradli restauraci a Zásilkovnu v Hradci Králové a prodejnu v Týništi nad Orlicí, odkud si odnesli elektroniku, peníze a další zboží v celkové hodnotě téměř 400 tisíc korun.

Následně v červnu spolu s mladším komplicem založili požár v skladištním areálu v Hradci Králové a vykradli trezor, čímž způsobili škodu téměř 900 tisíc korun.

Nejstarší z mužů, který je nyní ve vazbě, je navíc obviněn z týrání a nebezpečného vyhrožování. Podle policie opakovaně fyzicky napadal svou 30letou přítelkyni, škrtil ji a vyhrožoval zabitím jí a jejich malé dceři. Mužům nyní v případě odsouzení hrozí až osm let vězení.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, Královéhradecký kraj, restaurace, Česko, Hradec Králové, Německo, Rakousko, YouTube, Zásilkovna, Týniště nad Orlicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Ozbrojená trojice vykrádala restaurace i směnárny. Dopadla ji policie z Královéhradeckého kraje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.