Počasí dnes32 °C, zítra32 °C
Úterý 3. září 2024  |  Svátek má Bronislav
Bez reklam

Renesance v Hradci, Anenská pouť nebo Habsburkové aneb Tipy, kam vyrazit o víkendu

Zažijte atmosféru renesance v Hradci Králové, vydejte se po stopách Habsburků nebo vyrazte na Pivobraní. Navštivte Anenskou pouť nebo se zapojte do pozorování motýlů.

Hradecká renesance – Hradec Králové

Při příležitosti 480 let od narození primase Martina Cejpa z Peclinovce připraví Hradec Králové komentovanou prohlídku. Ta se bude týkat období renesance a renesančních památek. Tou nejvýznamnější je v Hradci Bílá věž. Návštěvníci se dozví o rozvoji města v 16. století a životě Martina Cejpa, který se na něm podílel.

Akce se koná 20. července od tří hodin odpoledne do půl páté. Prohlídka začíná u sochy Jana Žižky v Žižkových sadech. Vstupenka stojí 100 korun.

Po stopách šlechtických rodů – Nechanice

Habsburkové – domovem i v Českých zemích. Tak zní podtitul letošního projektu mapujícího šlechtické rody. Zámek Hrádek u Nechanic pro tuto příležitost uspořádá speciální prohlídky.

Návštěvníci mají na výběr ze dvou termínů. Ten první je 20. července ve čtyři hodiny odpoledne. Vstupné stojí 220 korun.

Pivobraní – Náchod

Kapitán Demo, Dalibor Janda, Jakub Děkan, KJ SAX (Kateřina Janečková) či Nanovor se představí na 11. ročníku Pivobraní v Náchodě. Na akci bude několik pivovarů a minipivovarů.

Pivobraní se uskuteční 20. července na Masarykově náměstí.

Anenská pouť – Rokytnici v Orlických horách

Historické tržiště, pouť, stánky nebo šermířská vystoupení čekají na návštěvníky tradiční Anenské poutě. Dále jsou na programu mše, koncerty či výstavy.

Pouť trvá od 21. července do 28. července. Na první den organizátoři připravili letní kino v zámecké parku s filmem Gump – Jsme dvojka.

V Česku začalo první letní sčítání motýlů za účasti veřejnosti, potrvá do neděle

V Česku dnes začalo letní kolo prvního ročníku celostátního sčítání denních motýlů za účasti veřejnosti. Cílem akce nazvané Motýlí půlhodinka je zlepšit ochranu motýlů, kteří z přírody rychle mizí. Skupina JARO na projektu spolupracuje s Českou...

Pozorování motýlů

Pomoci s ochranou motýlů mohou zájemci, kteří chtějí strávit víkend na své zahradě, na louce nebo v parku. Cílem je zpřesnit informace o stavu motýlů, zlepšit jejich ochranu a sdílet zajímavosti z jejich života.

Akce se koná od 15. července do 21. července. Účastníci by měli pozorovat třicet minut mezi desátou a pátou hodinou odpolední za slunného dne. Poznatky se zaznamenávají do formuláře a posílají na web skupinajaro.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto leonqueen1 | Pixabay | Zdroj kudyznudy.cz

Štítky Hradec Králové, pouť, renesance, Habsburkové, motýli, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Renesance v Hradci, Anenská pouť nebo Habsburkové aneb Tipy, kam vyrazit o víkendu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.