Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Pátek 6. září 2024  |  Svátek má Boleslav
Bez reklam

Dvě nehody na dvou kolech. Jeden nadýchal přes dvě, druhý přes tři promile

Na Trutnovsku došlo v posledních dnech ke dvěma vážným dopravním nehodám, jejichž hlavní příčinou byla opilost účastníků. Obě nehody se týkaly nemotorových vozidel – cyklisty a řidiče na elektrokoloběžce.

První incident se stal v Batňovicích, kde čtyřicetiletý cyklista, jedoucí pod vlivem alkoholu bez helmy, narazil na obrubník a spadl. „Policisté na místě provedli dechovou zkoušku, která odhalila u muže 3,06 promile alkoholu v dechu,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová. Zraněný byl převezen do nemocnice, odkud byl po ošetření propuštěn do domácího léčení.

Druhý případ zaznamenali policisté ve Vrchlabí, kde pětačtyřicetiletý muž na elektrokoloběžce havaroval při průjezdu zatáčkou. I u něj byl proveden test na alkohol, který ukázal 2,20 promile. Muž utrpěl lehká zranění a skončil na vozovce.

Tyto případy připomínají, že alkohol za volantem nemá místo, ani když nejde o motorové vozidlo. Cyklisté a uživatelé elektrokoloběžek jsou v rámci zákona považováni za řidiče, na které se vztahují stejné povinnosti a pravidla jako na řidiče motorových vozidel. Při způsobení nehody je přítomnost alkoholu v krvi brána jako přitěžující okolnost, což může vést k vážným právním důsledkům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, cyklista, okres Trutnov, Batňovice, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě nehody na dvou kolech. Jeden nadýchal přes dvě, druhý přes tři promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.