Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Inzerát sliboval vrácení peněz, důchodce z Hradce přišel o statisíce

U internetových inzerátů na zhodnocení peněz, by měl být velký červený varující vykřičník. Své o tom by mohl vyprávět důchodce z Hradce Králové. Opětovně se stal obětí podvodu.

73 letý muž uvedl, že měl vloni zájem investovat do kryptoměn. Po kliknutí na reklamu, vyplnění požadovaných údajů a následné komunikaci s odborníkem si nainstaloval program pro vzdálenou správu, přihlásil se do svého internetového bankovnictví a rázem přišel o téměř osmdesát tisíc korun. Kriminalisté tento případ museli na konci roku odložit, protože se jim nepodařilo zjistit pachatele.

Jenže případ nekončí. Muže tentokrát měla na internetu zlákat výzva, že policie dopadla spoustu podvodníků s kryptoměnami a že vrací poškozeným peníze. Opětně na banner klikl a vyplnil požadované údaje. O pár dní později se mu ozval neznámý muž, který mu slíbil navrácení peněz. Přiměl ho k nainstalování programu prý potřebného k opětovnému získání finančních prostředků. Vzápětí však poškozený muž přišel o své několikatisícové úspory a jeho účet byl využit k přijetí finančních prostředků a k jejich přeposlání na další účet.

Policie stále dokola opakuje, aby lidé nevěřili neznámým volajícím. "Nevěřte všemu, co vidíte na internetu. Nikdy nikomu neznámému neposílejte žádné peníze. Neinstalujte si do počítače programy pro vzdálenou správu. Nikdy nikomu nesdělujte přihlašovací hesla k internetovému bankovnictví," přidala varovní v tiskové zprávě policejní mluvčí Iva Kormošová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inzerát sliboval vrácení peněz, důchodce z Hradce přišel o statisíce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.