Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Trutnov se pouští do boje se závodníky za volantem. Po městě instaluje nové radary

V Trutnově a jeho okolí začíná nová éra měření rychlosti. Město ve spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR instaluje sedm nových radarů. Tato zařízení mají pomoci zvýšit bezpečnost na frekventovaných trasách, zejména ve směru na polské hranice a v oblastech Hertvíkovic, Starého Rokytníka a Mladých Buků.

První dvě zařízení budou spuštěna již 18. července. „Naše hlavní priorita není vybírání pokut, ale bezpečnost občanů a návštěvníků města,“ uvádí v tiskové zprávě Michal Rosa (ODS), starosta města Trutnova. Radary nejenže změří rychlost, ale umí také rozpoznat SPZ vozidel, což umožní efektivní vymáhání přestupků i u zahraničních řidičů.

Radek Svoboda, ředitel Městské policie Trutnov, zdůrazňuje, že radary budou monitorovat dodržování limitu rychlosti 50 km/h. Informace o spuštění dalších radarů bude k dispozici na sociálních sítích města a městské policie.

Město se také připravuje na zvýšený počet přestupků zavedením nového softwaru a možným posílením oddělení přestupků. Trutnov tak činí kroky k větší bezpečnosti a klidnějšímu provozu na svých silnicích.

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, radar, silnice, Michal Rosa, ODS, obecní policie, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Swewsa11

Bezpečnost... To určitě. Kasička poloprázdná a tak podojíme zase řidiče. Lhostejno, že platí dálniční známky, parkovné v každé řiti, STK, palivo zdražené o nesmyslné daně, opravy aut poškozených na rozbitých silnicích, tak když už platí jak mourovatí, přehlédnou i ty pokutičky za 51km/h. ...přece v zájmu bezpečnosti!

Úterý, 16. července 2024, 22:34Odpovědět

Trutnov se pouští do boje se závodníky za volantem. Po městě instaluje nové radary  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.