Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Policisté z dálničních oddělení odhalili řadu vážných přestupků. Šlo o alkohol i drogy

Policisté z dálničních oddělení Hořice a Střítež v uplynulých dnech přistihli několik řidičů, kteří výrazně porušili dopravní předpisy.

Policisté ze Stříteže zastavili dva cizince, kteří se dopustili vážného porušení pravidel. Třiatřicetiletý řidič vozu Fiat Tipo jel na úseku s maximální povolenou rychlostí 80 kilometrů v hodině rychlostí 130. „Byla mu uložena pokuta ve výši deset tisíc korun a policisté mu zadrželi řidičský průkaz,“ uvedla na webu policistů mluvčí Martina Jandová.

Druhým přistiženým byl dvaapadesátiletýletý řidič vozu VW Transporter, který nadýchal 0,83 promile alkoholu. I jemu byl zadržen řidičský průkaz a musel zaplatit pokutu 15 tisíc korun.

Dálniční oddělení Hořice odhalilo další dva případy řízení pod vlivem alkoholu. Osmačtyřicetiletý řidič vozidla Mitsubishi nadýchal 1,34 promile a přišel o řidičský průkaz.

Padesátiletá řidička vozu Škoda Fabia nadýchala 1,95 promile alkoholu. Policisté jí zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. „Všechny přestupky byly oznámeny příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ dodává mluvčí.

Rychlá jízda a řízení pod vlivem alkoholu patří mezi hlavní příčiny dopravních nehod. Alkohol výrazně snižuje schopnost řidiče reagovat na nečekané situace a zpomaluje jeho reakce.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, řidičský průkaz, drogy, Střítež, Hořice, Fiat Tipo, Martina Jandová, Mitsubishi, Volkswagen Transporter, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté z dálničních oddělení odhalili řadu vážných přestupků. Šlo o alkohol i drogy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.