Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

V zahradě královédvorské hájenky ve Dvoře Králové vzniká vzdělávací jezírko

V zahradě areálu královédvorské hájenky se buduje jezírko, které bude sloužit ke vzdělávání. Podle místostarosty Jana Helbicha vznikl záměr z potřeby zadržovat dešťovou vodu, která nyní nevhodně stéká pod dům. Jezírko má vytvořit samostatný vodní ekosystém.

„Chceme dětem i dospělým umožnit nahlédnout do vodního světa a poskytnout základní znalosti o životě ve vodě,“ říká Helbich. Jezírko bude osázeno vodními rostlinami a doplněno o další prvky jako zimoviště pro obojživelníky, bylinkovou spirálu, zídku pro ještěrky, hmyzí hotel a hadník.

Město Dvůr Králové nad Labem plánuje do tvorby doprovodných prvků zapojit děti z mateřských a základních škol prostřednictvím výtvarné soutěže. Projekt „Okno do vodního světa“ získal grant ve výši 100 tisíc korun od Nadace Partnerství v rámci programu Akademie hybatelů komunit.

Helbich dodává, že jezírko je jedním z prvků, na kterém bude možné aplikovat programy environmentální výchovy zaměřené na ochranu proti změně klimatu. Na projektu spolupracuje také skupina JARO Jaroměř, která dohlíží na to, aby jezírko splňovalo ekologické funkce v zahradě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUDK

Štítky jezírko, zahrada, Dvůr Králové nad Labem, Nadace Partnerství, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zahradě královédvorské hájenky ve Dvoře Králové vzniká vzdělávací jezírko  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.