Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Hradec Králové bude projednávat upravený návrh územního plánu

V polovině června město zahájilo proces opakovaného veřejného projednávání, které bude trvat až do poloviny srpna. Během této lhůty, a to 8. srpna, se uskuteční veřejné projednávání upraveného návrhu ve velkém sále budovy Albertina. Bude se jednat o ústní jednání, které bude spojené s výkladem projektanta. Jedná se o povinnou část celého procesu. Veřejnost bude mít možnost se k upravenému územnímu návrhu vyjádřit písemně, a to formou námitky nebo připomínky pouze k měněným částem.

Město připravuje nový územní plán od roku 2010. „V celém procesu jsme v posledních měsících poměrně zásadně pokročili. Během loňského roku bylo dokončeno vyhodnocení veřejného projednání návrhu z roku 2016. Na základě výsledků vyhodnocení projektant, kterým je autorské sdružení architektů Tomáš Vymetálek a Patrik Kotas, návrh územního plánu upravil. V druhé polovině června jsme tak mohli vypsat opakované veřejné projednání upraveného návrhu,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátorky pro oblast územního plánování Adam Záruba.

Celý proces projednávání proběhne v období od 17. června do 15. dubna.  Veřejné projednávání se uskuteční 8. srpna od 15 hodin v Adalbertinu.  Během této fáze procesu se budou moci občané vyjadřovat pouze k měněným částem upraveného projektu územního plánu. Následně bude pořizovatel ve spolupráci s určeným zastupitelem Adamem Zárubou, který byl zvolen zastupiteli v roce 2021, vyhodnocovat výsledky veřejného projednávání.

„V případě, že z něj nevyplynou žádné další podstatné úpravy, bude možné návrh územního plánu připravit zastupitelům města ke schválení a k vydání. Pokud by ale z vyhodnocení vzešla potřeba udělat ještě nějaké podstatné úpravy, bude je samozřejmě nutné zajistit další úpravou návrhu územního plánu. Celý proces bychom, v souladu se stavebním zákonem, pak museli ještě opakovat, tedy znovu připravit další opakované veřejné projednání. Tím by se navíc prodloužila i doba jeho vydání,“ upřesnil v tiskové zprávě náměstek Záruba. Město pro veřejnost připravilo i pomocné podklady pro snadnější orientaci v upraveném návrhu nového územního plánu. Bližší informace občané naleznou na webových stránkách města.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMHK

Štítky územní plán, Hradec Králové, Patrik Kotas, tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové bude projednávat upravený návrh územního plánu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.