Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Hradečtí strážníci řeší stále více rušení nočního klidu. Může za to hezké počasí

V letních měsících, kdy se dny protahují a teploty zvou k večerním aktivitám, se mnozí z nás snaží užívat si posezení venku do pozdních nočních hodin. Ať už v restauracích, na zahradách, nebo při domácích večírcích, často zapomínáme, že tiché letní noci umožňují hluku volně se šířit ulicemi. Mnoho obyvatel si pro větrání a ochlazení nechává přes noc otevřená okna, a tak může být noční klid narušen.

"Noční klid v Hradci Králové je definován obecně závaznou vyhláškou č. 4/2024, která stanovuje klidné hodiny od 22:00 do 6:00. Během této doby by měli obyvatelé města omezit jakékoli hlučné aktivity, aby neobtěžovali své sousedy," varuje městská policie. 

První prázdninový víkend tohoto roku přinesl městské policii téměř dvacet případů narušení nočního klidu. Strážníci mají pravomoc tyto přestupky řešit na místě a uložit pokuty až do výše deset tisíc korun.

Hradečtí policisté proto vyzývají všechny obyvatele, aby byli během nočních hodin k sobě vzájemně ohleduplní a respektovali potřeby ostatních. "Zachování nočního klidu je důležité nejen pro pohodu, ale i pro zdraví všech městských obyvatel," dodávají strážníci. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky noční klid, Hradec Králové, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí strážníci řeší stále více rušení nočního klidu. Může za to hezké počasí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.