Počasí dnes19 °C, zítra25 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Exotické rostliny, noční Bílá věž nebo návštěva pěchotního srubu aneb tipy, kam vyrazit o prodlouženém víkendu

Dobový program na Hrádku – Nechanice (poblíž)

Návrat do historie čeká návštěvníky Hrádku u Nechanic. Vystoupí historická kapela Grál a představí se kejklíř. Dále hosty čekají šermířská vystoupení, tance se šavlemi a hady a ohňová show. Program začíná v deset hodin na zámeckém nádvoří. Ten zajišťuje umělecká agentura Historicus.

Akce se koná 5. července. Vstupné je jednotné a stojí 60 korun. Lístky lze koupit na nádvoří.

Pevnost Dobrošov v nočním světle – Náchod (poblíž)

Jedinečnou atmosféru slibuje noční prohlídka pevnosti Dobrošov. Účastníky čeká prozkoumání pevnostních objektů při speciálním osvětlení. Návštěvníci je tak uvidí jako vojáci připravení na obranu země.

Prohlídka se koná 5. července. Sraz je ve 20:45 u pokladny. Dospělí zaplatí 200 korun, snížené vstupné je 150 korun.

Exotické rostliny v Safari Parku – Dvůr Králové nad Labem

Desítky let staré kaktusy uvidí návštěvníci na výstavě v areálu Safari Parku ve Dvoře Králové. Nechybí ani sukulenty nebo masožravé rostliny. Kromě výstavy si zájemci budou moci rostliny zakoupit. Součástí programu je výklad odborníků z Klubu kaktusářů Dvůr Králové nad Labem.

Rostliny jsou k vidění mezi 29. červnem a 7. červencem od deseti do 17 hodin. Poslední den akce končí v 15 hodin. Vstupné na výstavu je v ceně vstupenky do ZOO.

Noc na Bílé věži – Hradec Králové

Noční prohlídky nabízí dominanta Hradce Králové. Bílá věž večer otevírá většinou první sobotu každého kalendářního měsíce. K dispozici jsou i zpoplatněné dalekohledy. Díky nim lze vidět nejen Hradec Králové, ale i vrcholky Krkonoš a Orlických hor.

Prohlídky se konají 6. července bez nutnosti předchozí rezervace. Lístek stojí 80 korun, zlevněná cena je 60 korun. Rodina si může zakoupit vstupné za 200 korun.

Prohlídka pěchotního srubu – Hronov

O historii a opevňování se dozví návštěvníci pěchotním srubu T-S 19 Turov. Na programu jsou komentované prohlídky a ukázka vybavené ubikace velitele srubu. Dále zájemce čeká výstava. Ta se zaměřuje na plánovanou dělostřeleckou tvrz Jírova hora. Organizátoři rovněž nabízí přespání s osádkou objektu.

Srub lze navštívit od 4. července do 7. července. Vstupné je dobrovolné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tumisu | Pixabay | Zdroj kudyznudy.cz

Štítky výstava, Dvůr Králové nad Labem, Hradec Králové, Zoologická zahrada Dvůr Králové, Dobrošov, Náchod, Nechanice, Hrádek, historie, Bílá věž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exotické rostliny, noční Bílá věž nebo návštěva pěchotního srubu aneb tipy, kam vyrazit o prodlouženém víkendu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.