Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji v prvním pololetí zemřelo na silnicích 13 lidí

Při dopravních nehodách v Královéhradeckém kraji v prvním pololetí zemřelo 13 lidí, což bylo o čtyři méně než loni. Celkem policie v kraji do konce června řešila 1879 nehod, zatímco loni za prvních šest měsíců roku to bylo 2009 nehod.

Počet těžkých zranění při nehodách letos klesl o třetinu ze 42 na 28. Také u lehkých zranění policie zaznamenala pokles, a to na 463 z loňských 532. Hmotná škoda při nehodách v prvním pololetí dosáhla 235 milionů korun po 180 milionech loni.

Nejvážnější nehody se v prvním pololetí staly na železničních přejezdech. V Čermné nad Orlicí na Rychnovsku 21. května na železničním přejezdu zemřeli po srážce s osobním vlakem dva lidé v osobním autě. V únoru při střetu auta s vlakem u Zachrašťan na Hradecku zemřela dvaatřicetiletá řidička. Dítě, které s ní jelo, záchranáři převezli vrtulníkem do nemocnice.

V červnu zemřeli při dopravních nehodách v kraji dva lidé, zatímco loni zamřeli čtyři lidé. Celkem se v červnu stalo 319 nehod, což bylo o 41 méně než loni. Při nehodách byli tři lidé těžce zraněni a 62 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 24 milionů korun.

Při červových tragických nehodách zemřeli řidič skútru na Rychnovsku a osobního auta na Trutnovsku. Nejčastější příčinou červnových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS KHK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, pololetí, červen, 2024, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji v prvním pololetí zemřelo na silnicích 13 lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.