Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Prohlídky zámku či kostela nebo zadarmo do aquacentra Aneb Tipy, kam vyrazit o víkendu

Zajeďte s dětmi na zámeckou prohlídku do Náchoda nebo s dobrým vysvědčením zdarma do aquacentra. Vydejte se po stopách historie kostela sv. Mikuláše, obdivujte krajky ve Vamberku nebo navštivte Špindlerovskou pouť.

Pohádkové zámecké prohlídky – Náchod

Interaktivní prohlídka čeká děti na zámku v Náchodě. Průvodci v kostýmech dvorních dam a komorníků seznámí návštěvníky s tím, jak se žilo ve druhé polovině 18. století. Děti budou řešit drobné úkoly a zjistí, jak to na náchodské zámku fungovalo za Petra Birona. Toho znají čtenáři Babičky jako otce paní kněžny.

Akce začíná 29. června a trvá do 1. září. Cena je 100 korun. Prohlídka trvá půl hodiny. Organizátoři doporučují udělat rezervaci alespoň den dopředu.

Aquacentrum zdarma za dobré vysvědčení – Hradec Králové

Vstup zdarma mají některé děti do krytého plaveckého areálu na Eliščině nábřeží. Podmínkou je ukázat vysvědčení, na kterém není horší známka než trojka. To se týká dětí do deseti let. Akce se koná od 28. do 30. června. Povinností je účast rodičů, kteří vstupné platí.

Aquacentrum nabízí například vířivé a masážní bazény, podvodní sopky, trysky, vodní clonu, protiproud, tobogán a rekreační bazén s umělým vlnobitím. Dále mohou návštěvníci využít saunu, plavecký bazén a dětský bazén.

Prohlídky kostela sv. Mikuláše – Hradec Králové

Komentované i nekomentované prohlídky mohou zájemci absolvovat v sobotu 29. června. Součástí programu je prohlídka památky a vyprávění o historii. Nekomentovaná prohlídka začíná ve dvě odpoledne a končí ve tři hodiny. Následuje vstup s průvodcem, který trvá půl hodiny.

Komentovaná prohlídka stojí 80 korun. Snížená cena je 70 korun. Vstupenky se kupují v Turistickém informačním centru Hradec Králové a na hkpoint.cz. Vstup bez průvodce stojí 30 korun, které se platí na místě.

Tradiční krajkářské slavnosti – Vamberk

Výstavy, módní přehlídky a další program čeká návštěvníky Mezinárodních krajkářských slavností ve Vamberku. Slovenská Myjava jako hlavní host programu představí paličkované tylové krajky myjavské pahorkatiny. Německý krajkářský svaz ukáže historické vějíře ze sbírky Jana Geelena.

Slavnostní zahájení je v Městském klubu Sokolovna Vamberk 27. června v šest hodin večer. O víkendu se uskuteční výstavy.

31. Špindlerovská pouť – Špindlerův Mlýn

Příchod Krakonoše a koncerty budou hlavním programem tradiční Špindlerovské poutě. Akce začne v pátek 28. června Pouťovým během do vrchu, dále bude následovat koncert Drum For Fun a vystoupení kapely BON JOVI Tribute Prague s Petrem Poláčkem.

V sobotu diváci zhlédnou různá hudební a taneční vystoupení. Ve tři hodiny přijede Krakonoš a večer vystoupí kapela BUTY. Na neděli organizátoři naplánovali mši v kostele sv. Petra a vysvěcení sochy sv. Jana Nepomuckého u Bílého mostu. Program doplní oslavy 130 let hasičů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto GregMontani | Pixabay | Zdroj kudyznudy.cz

Štítky zámek, kostel, plavecký bazén, Vamberk, průvodce, Náchod, Hradec Králové, slavnost, vysvědčení, pouť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohlídky zámku či kostela nebo zadarmo do aquacentra Aneb Tipy, kam vyrazit o víkendu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.