Počasí dnes32 °C, zítra29 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Celníci v Náchodě zadrželi osobní auto s téměř dvěma kilogramy tablet obsahujících pseudoefedrin

V minulých dnech zastavila hlídka královéhradeckých celníků v Náchodě osobní automobil s českou poznávačkou. Ve vozidle cestovala mladá žena (31) se svými rodiči (53 a 63) a dalším spolujezdcem (25). Na dotaz celníků, zda vezou tabák, cigarety, alkohol nebo léčiva ve větším množství, řidička odpověděla, že mají pouze elektronické cigarety, deset balení tabáku a potraviny.

Celníci požádali o zpřístupnění kabiny a zavazadlového prostoru vozidla a následně provedli také kontrolu osob. „Mladší z mužů byl během komunikace s celníky v předklonu a tvrdil, že má bolesti zad. Na první pohled bylo zřejmé, že se snaží něco ukrýt pod svými kalhotami,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí celníků Jitka Fajstavrová.

Na výzvu vyjmul černý igelitový sáček s téměř dvěma kilogramy tablet obsahujících pseudoefedrin. Muž tvrdil, že sáček našel na čerpací stanici a neví, co obsahuje. Celníci použili služebního psa speciálně vycvičeného na vyhledávání omamných a psychotropních látek, ale další prekursory nenašli.

Za trestný čin výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky hrozí pětadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na pět let, peněžitý trest, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky Náchod, automobil, tablety, drogy, pašování, Polsko, Celní správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci v Náchodě zadrželi osobní auto s téměř dvěma kilogramy tablet obsahujících pseudoefedrin  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.