Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Rozšíření vodojemu Horní Přím zlepší zásobování pitnou vodou okolní města

Vodovody a kanalizace Hradec Králové (VAK HK) zahájily 25. června 2024 stavbu dvou nových akumulačních komor vodojemu Horní Přím, každá o objemu 1 500 m3. Tento projekt v celkové hodnotě 131,6 milionu korun má za cíl čtyřnásobně zvýšit kapacitu zásobního prostoru a výrazně zlepšit zásobování pitnou vodou v regionu.

František Barák, předseda představenstva VAK HK, v tiskové zprávě zdůrazňuje důležitost projektu: „Tento krok umožní efektivněji pokrývat potřeby pitné vody pro 44 tisíc obyvatel západní a severní části okresu Hradec Králové a přilehlé obce."

Stavba zahrnuje přístavbu dvou podzemních nádrží s novými technologiemi a sanací stávajících nádrží. „Očekáváme, že celkový objem vodojemu dosáhne 4 000 m3," říká ve zprávě Jiří Šolc, ředitel VAK HK. Architektonické řešení od Jiřího Březiny zabezpečí, že nové zařízení harmonicky zapadne do okolní krajiny.

„Investice do rozšíření vodojemu Horní Přím je klíčová pro udržení vysokého standardu kvality a spolehlivosti dodávek vody pro naše zákazníky,“ vysvětluje v tiskové zprávě Tomáš Hosa, generální ředitel Královéhradecké provozní.

Projekt financovaný z národní dotace ve výši 50 milionů korun a krajského rozpočtu, zahrnuje také moderní řešení pro recyklaci dešťové vody a energetickou soběstačnost pomocí fotovoltaických panelů. Stavební práce provádí sdružení Z + S – Vodojem Horní Přím, s dokončením plánovaným na podzim 2025.

Ohodnoť článek

Foto VAK HK

Štítky Horní Přím, pitná voda, projekt, Hradec Králové, Jiří Šolc, Jiří Březina, tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozšíření vodojemu Horní Přím zlepší zásobování pitnou vodou okolní města  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.