Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Šíření černého kašle v Královéhradeckém kraji slábne. Za týden 38 nových případů

Šíření černého kašle v Královéhradeckém kraji slábne. V uplynulém týdnu hygienici evidovali 38 nových případů, což je o 20 méně v porovnání s týdnem předchozím. Týdenní přírůstky pod 40 nových případů byly v kraji naposledy na začátku března.

V letošním roce hygienici v kraji k 23. červnu evidují 1054 případů, přičemž za leden čtyři, za únor 49, za březen 181, za duben 331, za květen 327 a za červen zatím 162 případů.

"Počty nově hlášených případů za poslední měsíc postupně klesají. To naznačuje, že pokles by mohl být již trvalejšího charakteru," řekla mluvčí Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje Veronika Krejčí

Krajští hygienici mají nahlášeno za uplynulý 25. týden zmíněných 38 případů. Předtím činily týdenní přírůstky 58, 66, 74, 86, 80, 73 a 56 případů a předtím v dubnu to bylo 94, 81 a 72 případů.

Podle odborníků je nákaza riziková hlavně pro nejmenší děti. Ještě nemohou mít dokončené povinné očkování proti černému kašli a také mají omezenou schopnost kašlat, která u nich vede k dušení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, zdraví, černý kašel, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šíření černého kašle v Královéhradeckém kraji slábne. Za týden 38 nových případů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.