Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Kraj v Hlušících vybuduje dílenský areál pro novobydžovskou střední školu

Královéhradecký kraj se chystá investici do výstavby nového dílenského areálu pro Střední školu technickou a řemeslnou Nový Bydžov. Projekt v předpokládané hodnotě 90,2 milionu korun zahrnuje stavbu moderních dílen a nákup nejnovějších technologií pro výuku.

„Modernizace dílenského areálu poskytne žákům příležitost získat praktické dovednosti v prostředí, které odpovídá nejnovějším požadavkům trhu práce,“ vysvětluje v tiskové zprávě náměstek Arnošt Štěpánek (Piráti).

Nový areál v Hlušicích bude rozdělen do dvou částí, kde se budou kombinovat teoretické učebny a praktické dílny. Objekt bude vybaven i fotovoltaickými panely a systémem pro využití dešťové vody, což podtrhuje zaměření kraje na udržitelnost a ekologii.

Stavební práce by měly začít koncem srpna 2024 a plánované dokončení je na podzim 2025. Všechny zájemce o účast na výstavbě mohou své nabídky podávat elektronicky přes systém do 22. července 2024.

Projekt nejenže výrazně zlepší podmínky pro vzdělávání v technických a řemeslných oborech, ale také podporuje dlouhodobou strategii kraje v oblasti odborného vzdělávání a přípravy mladých lidí pro trh práce.

Ohodnoť článek

Foto SSTR NB

Štítky Česká pirátská strana, trh práce, Královéhradecký kraj, Nový Bydžov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj v Hlušících vybuduje dílenský areál pro novobydžovskou střední školu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.