Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Voda ke koupání v Královéhradeckém kraji většinou vyhovuje

V Královéhradeckém kraji je voda v přírodních i umělých koupalištích podle dostupných rozborů většinou vyhovující. Dnes o tom informovali na webu zástupci Krajské hygienické stanice (KHS) Královéhradeckého kraje. Pokud lidé zaznamenají zdravotní obtíže v souvislosti s koupáním, kdy bylo nutné vyhledat lékařskou péči, mohou informovat hradeckou KHS prostřednictvím dotazníku.

V tomto týdnu má hradecká KHS k dispozici výsledky rozboru vody odebrané 17. června z koupaliště ve volné přírodě Wake Park v Plačicích na okraji Hradce Králové, z koupaliště v Janovičkách na Náchodsku, v Dolcích u Trutnova, z vrchlabského přírodního koupaliště Vejsplachy, Tyršova koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem a také z koupaliště v Teplicích nad Metují na Náchodsku. Všude tam je voda vhodná ke koupání.

"Na umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji, která již zahájila provoz, je voda ke koupání vyhovující," uvedla dnes mluvčí hradecké KHS Veronika Krejčí.

Rozbory z minulého týdne odhalily zhoršenou kvalitu vody v Oborském rybníku v Jinolicích na Jičínsku a ve Stříbrném rybníku v Malšově Lhotě na okraji Hradce Králové. Po koupání ve Stříbrném rybníku hygienici doporučovali se osprchovat čistou vodou.

Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách. Jinde není kvalita vody monitorována, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí. Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ke koupání v Královéhradeckém kraji většinou vyhovuje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.