Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Hradec Králové podpoří projekty spojené s výročím, už hlásí desítky žádostí

Hradec Králové brzy oslaví kulaté výročí osmi set let od první zmínky o městě a radnice vypsala dotační program na akce s tím spojené. V prvním kole se sešly desítky žádostí. V polovina srpna do poloviny září proběhne druhé kolo.

Do prvního kola o poskytnutí dotací v Dotačním programu 800 let od první zmínky o Hradci Králové, bylo přijato v řádném termínu 27 žádostí. Podpořeno bude 11 projektů v souhrnné výši 15,3 milionu korun.

Dotační program je dvoukolový Druhé kolo příjmů žádostí bude spuštěno 11. srpna letošního roku a ukončeno o měsíc později. Projekty, které v 1. kole neuspěly, mají možnost se ucházet o podporu města v jiných dotačních programech. Do dramaturgie oslav mohou být zařazeny projekty ze všech dotačních programů, nejen z Calendaria Regina, kde příjem žádostí aktuálně probíhá.

Celkem je připraveno 24 milionů korun. Projekty jsou jedním z nástrojů tvorby dramaturgického plánu oslav a podpořeny budou ve třech kategoriích. „Projekty a aktivity na evropské a celorepublikové úrovni, které významně zviditelňují město Hradec Králové, mohou získat maximální možnou dotaci ve výši tří milionů korun. Projekty zaměřené na podporu iniciativ až 1,5 milionu korun a dále menší a střední projekty, které podpoří cílové skupiny, včetně aktivních seniorů, studentů, obyvatel a návštěvníků města, mohu obdržet dotaci maximálně jeden milion korun,“ vysvětluje náměstkyně primátorky odpovědná za oblast kultury a cestovního ruchu Ilona Dvořáková.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové podpoří projekty spojené s výročím, už hlásí desítky žádostí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.