Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Napotřetí to cinklo, hasiči z Královéhradeckého kraje dovezli ze světové soutěže zlato

První místo je doma! Hasiči z Královéhradeckého kraje jsou nejlepší na světě. Zazářili v prestižní mezinárodní soutěži záchranných týmů Grimpday.

Tvrdá konkurence prověřila kondičku hasičů z Královéhradeckého kraje. Nakonec se východočeský tým v Belgii v soutěži Grimpday radoval z prvního místa. Organizátoři připravují pro týmy z celého světa netradiční a často adrenalinové scénáře zaměřené na záchranu pomocí lanové techniky. Tým hasičů z Královéhradeckého kraje se specializací na záchranu z výšek a nad volnou hloubkou se účastnil soutěže už potřetí, poprvé ale vystoupali až na nejvyšší příčku.

Grimp" v překladu označuje jakoukoli jednotku, která zasahuje v nebezpečném prostředí. Na Grimpday se schází jednotky z celého světa, Každý tým má minimálně pět členů, převážně lezců, ale i mediků. V každém týmu je navíc jedna osoba, která hraje zraněné, respektive zachraňované osoby. Každý tým s sebou veze i další osobu, která přejímá roli rozhodčího, kontrolora, měřiče času apod., a zpravidla každý tým má svého překladatele. 

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, Královéhradecký kraj, hasiči, soutěž, Grimpday

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Napotřetí to cinklo, hasiči z Královéhradeckého kraje dovezli ze světové soutěže zlato  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.