Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Manželé z Hradecka uvěřili nabídce na výhodné investování, přišli o o statisíce

Je to už bohužel takový evergreen. Další Východočeši uvěřili podvodnému inzerátu na zhodnocení peněz. Manželé z Hradecka přišli o našetřených tři sta tisíc korun.

Další obětí internetových podvodníků se v těchto dnech stal manželský pár z Hradecka. Žena měla v loni v září kliknout na odkaz výhodných investic, kde se zaregistrovala, a poté zaslala několikatisícovou částku jako prvotní investici. Od té doby ji neznámé osoby přes telefon několikrát informovaly o zhodnocení vložených peněz a doporučovaly další investice.

"Žena až v těchto dnech volající osobě podlehla, nainstalovala do mobilu program pro vzdálenou správu a přihlásila se do internetového bankovnictví," uvedla v policejní zprávě mluvčí Iva Kormošová. Posléze žena zjistila, že ze společného účtu zmizelo přes 300 tisíc korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podvod, neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněné opatření platebního prostředku, za což hrozí pachateli až 8leté vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky podvod, Hradecko, PČR, investice, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manželé z Hradecka uvěřili nabídce na výhodné investování, přišli o o statisíce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.