Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Na hradecké Benešovce projdou opravou další lávky

Hradecká Benešova třída poslední roky prochází rekonstrukcí. Nedávno byla otevřená opravená lávka u Kozlovky a také další lávky se dočkají změny k lepšímu. Konkrétně ta u supermarketu Billa a u drogerie Teta. Cena opravy bude tři miliony korun bez DPH.

Další změnou bude také výměna osvětlení, do které se ještě v tomto roce pustí pracovníci Technických služeb Hradec Králové. Letos v dubnu byla otevřena nejen pro obyvatele Benešovy třídy nová lávka u Kozlovky za více než 10,6 milionu korun bez DPH. Před Kozlovkou byla také opravena část vozovky a město se nyní pustí do dalších oprav. „Technické služby už mají vybrané zhotovitele na opravu ocelových lávek hned na dvou místech. Konkrétně u supermarketu Billa a v blízkosti drogerie Teta. Práce by mohly být zahájeny v průběhu června a hotovy do tří měsíců“, říká náměstek odpovědný za správu městského majetku Pavel Vrbický.

V letošním roce byla na tomto bulváru opravena část živičného povrchu vozovky u garáží před panelovými domy č.p. 1541–1546. A další změny se plánují. Technické služby nyní hledají zpracovatele projektové dokumentace, která bude řešit nejen odstranění chodníku a schodiště mezi domy č.p. 1921/38 a 1546/40, ale i další technické řešení tohoto prostoru. Samotné práce jsou zatím naplánovány na příští rok.

Ještě letos bude v blízkosti Benešovy třídy zastíněno pískoviště pro děti. V průchodu ulice Kejzlarovy a třídy Edvarda Beneše nainstalovali pracovníci technických služeb kompletní nová ledková svítidla, ledkové zdroje budou nyní vyměněny v podhledech na Benešově třídě, kde je příštím roce v plánu výměna celých svítidel. „Příští rok se dočká oprav také parkoviště před Poliklinikou III a nový povrch dostanou chodníky za některými panelovými domy. Na dětském hřišti mezi ulicemi E. Beneše a Na Potoce dojde k opravě dopadové plochy, renovací projdou také některé lavičky a není vyloučeno, že přibydou i nové,“ doplňuje náměstek Vrbický.

Technické služby letos prozatím investovaly do plánovaných oprav na Benešově třídě více než 400 tisíc korun včetně DPH. Další desítky tisíc plánují za dílčí opravy utratit do konce roku. V příštím roce zatím počítají s výdaji na zvelebení této lokality ve výši nižších jednotek milionů korun. 

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Benešova třída, Hradec Králové, lávka, oprava, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hradecké Benešovce projdou opravou další lávky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.