Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Divadlo Drak se vrátilo ze světového kongresu ASSITEJ. Zaujalo inscenací Do hajan!

Divadlo Drak se vrátilo z týdenního zájezdu na Kubu, kde úspěšně reprezentovalo Českou republiku na 21. světovém kongresu ASSITEJ, festivalu scénického umění pro děti a mládež. S představením "Do hajan!" od Veroniky Poldauf Riedlbauchové zaujalo Drak desítky dětí z pozvaných škol i zahraniční promotéry.

„Toto představení vyniklo svou srozumitelností a hravostí, což Draku zajistilo pozvání na další festivaly a bohatou sbírku mezinárodních kontaktů,“ uvádí Divadlo Drak ve své tiskové zprávě.

Delegace Divadla Drak, v čele s ředitelem Tomášem Jarkovským a produkční Barborou Kalinovou, se zúčastnila několika důležitých setkání a oborových diskuzí. Zvláštní pozornost byla věnována témátům jako divadlo pro nejmenší, tanec a výzkum divadelní praxe. Zajímavým bodem programu byla prezentace činnosti českého střediska ASSITEJ, které je součástí mezinárodní sítě podporující divadlo pro děti a mládež.

Následující významnou událostí pro české divadlo pro děti a mládež bude hostit české středisko ASSITEJ, které pořádá první zasedání nově zvoleného výkonného výboru ASSITEJ International. Toto setkání proběhne v Praze od 27. září do 3. října 2024 a bude spojeno s festivalem KUK, zaměřeným na nejmenší diváky.

Účast Divadla Drak na kubánském festivalu a kongresu, podpořená PerformCzech a Ministerstvem kultury, ukazuje význam mezinárodní spolupráce a výměny v oblasti divadelního umění pro děti a mládež.

Ohodnoť článek

Foto Divadlo Drak

Štítky Divadlo Drak, ASSITEJ, kongres, festival, divadlo, Tomáš Jarkovský, Praha, Ministerstvo kultury České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Drak se vrátilo ze světového kongresu ASSITEJ. Zaujalo inscenací Do hajan!  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.