Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Ode dneška fungují na trati nové jízdní řady. Jaké změny očekávat v hradeckém kraji?

Od neděle 9. června 2024 nastane obvyklá letní změna jízdních řádů pro regionální vlaky. Změny zahrnují zejména nové spoje i omezení, které ovlivní cestující v několika krajích. A to včetně Královéhradeckého kraje.

Hlavní novinkou v našem regionu jsou nově zavedené půlnoční vlaky a omezení na trati V44 (Trutnov – Libeč), kde se ruší několik méně využívaných spojů. Cestující na trati  mezi Pardubicemi, Hradcem Králové a Jaroměří mohou o víkendech a svátcích využít nový pár půlnočních vlaků. Tento krok přichází na žádost regionálních samospráv a má zlepšit přípojové vazby.

Detailní přehled nových spojů:

  • Trat 031: Nový vlak Os 5242 odjíždí z Hradce Králové ve 00:00 a dorazí do Jaroměře ve 00:20. Opačný spoj Os 5241 vyjede z Jaroměře ve 00:25, příjezd do Hradce Králové je plánován na 00:45.
  • Trat 021: Nový vlak Os 5601 spojí Hradec Králové a Týniště nad Orlicí. Vlak vyjede z Hradce Králové o půlnoci a do Týniště nad Orlicí dorazí ve 00:26.
  • Trat 043: Na trati Trutnov – Lubawka jsou kvůli nízkému zájmu cestujících zrušeny tři páry vlaků na lince V44.

Tyto změny znamenají pro cestující zlepšení dostupnosti vlakové dopravy ve večerních hodinách, ale také nutnost přizpůsobit se omezením na méně frekventovaných trasách.

„Doporučujeme cestujícím, aby se před cestou seznámili s novým jízdním řádem na webu Českých drah nebo v mobilních aplikacích,“ upozorňují České dráhy v tiskové zprávě. Tyto úpravy platí do 14. prosince 2024, kdy se očekává další aktualizace jízdních řádů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto České dráhy

Štítky Královéhradecký kraj, jízdní řád, Hradec Králové, Jaroměř, Trutnov, České dráhy, Týniště nad Orlicí, doprava, Libeč, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ode dneška fungují na trati nové jízdní řady. Jaké změny očekávat v hradeckém kraji?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.