Počasí dnes29 °C, zítra29 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V Trutnově skončí část městských vlaků. Z Hradce pojedou nové půlnoční vlaky

V třicetitisícovém Trutnově se změnou jízdních řádů od neděle 9. června skončí pro malý zájem část spojů takzvané městské vlakové linky. Naopak mezi Hradcem Králové a Jaroměří a Hradcem Králové a Týništěm nad Orlicí přibudou nové půlnoční vlaky.

Městská vlaková linka v Trutnově propojující okrajovou část Libeč s hlavním nádražím v centru začala jezdit loni v březnu. Radnice linku prezentovala jako rychlejší alternativu k cestování auty mezi Libčí a centrem Trutnova po přetížené Polské ulici. Původně měla městem dotovaná linka 16 spojů, od loňského prosince byly pro malý zájem dva spoje zrušeny.

Od neděle bude na lince zrušeno dalších šest spojů, zůstane ji osm. V prosinci by měla linka skončit úplně, uvedla nedávno regionální MF Dnes. "Některé spoje jezdí prázdné, v některých sedí pár lidí. Práh bolesti řidičů, kteří sedí v autě v kolonách zřejmě ještě nebyl překročen, a tak nebyli ochotni řešit kombinaci různých druhů dopravy,“ citoval deník trutnovského starostu Michala Rosu (ODS).

Nový pár půlnočních vlaků mezi Hradcem Králové a Jaroměří bude jezdit v sobotu, neděli a ve svátky. Z Hradce Králové vyjede o půlnoci, v opačném směru z Jaroměře bude odjíždět v 00:25. O sobotách, nedělích a svátcích bude jezdit i nový půlnoční vlak z Hradce Králové do Týniště nad Orlicí. Vyjede o půlnoci a cesta mu bude trvat 26 minut.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Miloš Šálek

Štítky ČR, železnice, České dráhy, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově skončí část městských vlaků. Z Hradce pojedou nové půlnoční vlaky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.