Počasí dnes26 °C, zítra29 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Trutnovský festival nového cirkusu navštívilo přes deset tisíc lidí. V pondělí končí

V Trutnově končí 14. ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu Cirk-UFF. Pětidenní akce přilákala okolo deseti až 15 tisíc návštěvníků. Festival dnes zakončí vystoupení Heart, ve kterém se představí přes 15 žákyň novocirkusové školy CZirkidz v Trutnově. Největší pozornost vyvolalo představení The Veil, ale i souboru Cirk La Putyka a maďarského souboru Freak Fusion Cabaret.

"Velký zájem byl také o páteční a sobotní představení australských akrobatů Trash Test Dummies,"  řekl ředitel festivalu Libor Kasík.

Festival nabídl propojení australského a českého nového cirkusu a oslavu 15 let existence souboru Cirk La Putyka. Na programu bylo 35 představení a dva koncerty. Centrem Trutnova v pátek odpoledne prošel průvod akrobatů a návštěvníků festivalu, kterého se zúčastnilo asi 400 lidí.

"I přes ne úplně ideální počasí vše proběhlo podle plánu, žádné představení jsme rušit nemuseli. Návštěvnost patří k těm lepším, jsme spokojeni," řekla dnes odpoledne hlavní produkční festivalu Pavlína Kynčlová.

Festival nabídl program na třech zastřešených scénách, z toho jedna byla ve společenském centru Uffo a dvě v šapitó. Součástí byl také venkovní open-air program.

Vrcholem festivalu bylo páteční představení The Veil, Závoj, které mělo v Trutnově světovou premiéru, uvedli pořadatelé. Představení vzniklo v koprodukci trutnovského Uffa a australských kaskadérů. "Největší zajímavostí, lákadlem a hlavně něco, co posune scény nového cirkusu, bylo představení The Veil. Na programu bylo i v sobotu," řekl Kasík.

V Trutnově byla letos v lednu otevřena první česko-australská akrobatická škola v Evropě, jde o společný projekt české a australské novocirkusové scény. Škola má sídlo v nedávno opravené budově kina Vesmír a v národním domě. Za projektem stojí polyfunkční společenské centrum Uffo, které spolupracuje s akrobatickou školou CirKidz z australského Adelaide, uvedl Kasík. Centrum Uffo je městská příspěvková organizace, spravuje kino Vesmír a organizuje ve městě kulturní akce včetně festivalu Cirk-UFF.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Cirk-UFF

Štítky ČR, zábava, cirkusy, festival, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovský festival nového cirkusu navštívilo přes deset tisíc lidí. V pondělí končí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.