Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Školáci z DDM v Hradci Králové zazářili na mezinárodní soutěži robotiky v Norsku

Místní tým, Hradečtí baráčníci, se blýskl na mezinárodní scéně během prestižní soutěže FIRST LEGO League v norském Bodø, kde obsadili druhé místo v kategorii Robot Design. Jde o mezinárodní robotickou soutěž.

Soutěž FIRST LEGO League, která kombinuje vědu, technologii, inženýrství a matematiku, je známá svým důrazem na kreativní řešení problémů prostřednictvím robotiky. Baráčníci, tým ze školy v Hradci Králové, se na mezinárodní úrovni utkali s 49 týmy z celého světa.

Hradečtí baráčníci, kteří prošli náročnou cestou od regionálního přes národní kolo až do Norska, se v mezinárodní konkurenci neztratili. V disciplíně Robot Design, kde se hodnotí nejen technické provedení, ale i strategie řešení úkolů, dosáhli druhého místa.

„Tým také exceloval v inovačním projektu, kde se věnovali tématu umění a vytvořili platformu pro tvorbu anonymních uměleckých děl bez strachu z kritiky,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu Petr Dočekal, pedagog volného času DDM Hradec Králové.

Tento projekt byl prezentován v Galerii moderního umění v Hradci Králové. „Úspěch Hradeckých baráčníků je odrazem mnoha hodin pečlivé přípravy a nekonečných lahviček oblíbené Kofoly. Tým z Domu dětí a mládeže Hradec Králové nejenže výborně reprezentoval svůj region, ale zároveň prokázal, že mladí lidé z Hradce Králové mohou úspěšně soutěžit s předními mezinárodními týmy,“ dodává Dočekal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Dočekal

Štítky Hradec Králové, Norsko, mezinárodní soutěž, sportovní soutěž, Lego Mindstorms, Petr Dočekal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci z DDM v Hradci Králové zazářili na mezinárodní soutěži robotiky v Norsku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.