Počasí dnes24 °C, zítra27 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

GALERIE: 14 let čekání je u konce. Jak fandili fanoušci Hradecké Drbny?

Dlouhých 14 let čekala Česká republika titul hokejových mistrů. V neděli večer se fanoušci dočkali. Oslavovalo se prakticky všude. Oslavovalo se prakticky všude. V některých městech se finále dokonce promítalo v kinech. To byl případ Nového Města nad Metují. Podívejte se, jak hokejové finále užili čtenáři Hradecké Drbny.

Například čtenářka Markéta Váňová poslala fotku z dovolené. V baru tamního hotelu sedí skupinka Čechů, která fandí na malém tabletu. „Takhle to vypadalo na dovolené v Egyptě,“ přidala popisek.

Řada fanoušků vyrazila například do hlavního města nebo do hospod ve svém okolí. „Já fandila doma pod dekou. Bylo na co koukat a výhra je zasloužená,“ píše na svých sociálních sítích Kateřina Formanová.

Čeští hokejisté dosáhli po 14 letech na zlato na mistrovství světa. Ve finále domácího turnaje v Praze vyhráli nad Švýcarskem 2:0. Vítězný gól vstřelil v čase 49:13 hvězdný kanonýr Bostonu David Pastrňák, pro něhož to byl ve čtvrtém utkání na turnaji vůbec první bod. Výsledek pečetil 19 sekund před koncem při power play do prázdné branky David Kämpf.

Závěrečné minuty včerejšího finálového zápasu mistrovství světa v hokeji mezi Českem a Švýcarskem sledovaly v České televizi podle předběžných údajů více než tři miliony diváků. Další půl milion lidí viděl hru on-line. Dosud nejsledovanějším sportovním přenosem v České televizi byl zápas Česko-Slovensko na zimních olympijských hrách v Soči v roce 2014, který vidělo 2,345 milionu diváků.

Ohodnoť článek

Foto poskytnuto čtenáři Hradecké Drbny

Štítky Drbna.cz, finále, galerie, Švýcarsko, Česká televize, Mistrovství světa v ledním hokeji, Česko, Egypt, olympijské hry, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GALERIE: 14 let čekání je u konce. Jak fandili fanoušci Hradecké Drbny?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.