Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Hejtmanství napumpuje do sociálních služeb přes 40 milionů. Rozdělí je v rámci dotací

Královéhradecký kraj vyčlenil pro letošní rok více než 40 milionů korun na podporu sociálních služeb. Program, který startuje v červenci, cílí na pokrytí provozních nákladů organizací v krajské síti.

Tento dotační program, s rozpočtem 40,1 milionu korun, podpoří provozovatele sociálních služeb, kteří se starají o osoby ohrožené sociálním vyloučením. "Sociální služby jsou pilířem stabilní společnosti a pomáhají lidem zvládat krizové životní situace," uvedla v tiskové zprávě náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). 

Provozovatelé mohou podávat žádosti od 1. do 31. července 2024 prostřednictvím krajského informačního systému KISSOS. Výsledky dotačního řízení bude projednávat zastupitelstvo na zářijovém zasedání. 

Program vychází ze Střednědobého plánu sociálních služeb Královéhradeckého kraje pro období 2024–2026 a je očekáván s velkým zájmem od lokálních poskytovatelů sociálních služeb. Více informací o podmínkách a postupu přihlášení naleznete na oficiálních stránkách kraje. 

Ohodnoť článek

Foto Robert Průcha

Štítky sociální služby, dotace, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmanství napumpuje do sociálních služeb přes 40 milionů. Rozdělí je v rámci dotací  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.