Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Na podporu rodin v Královéhradeckém kraji půjde letos 4,8 milionu korun

Královéhradecký kraj letos dá na podporu rodin 4,8 milionu korun. Peníze rozdělí mezi více než 40 neziskových organizací v regionu. Mezi žadateli jsou pobočky oblastních charit, mateřská centra, organizace zabývající se podporou ohrožených rodin či organizace pracující s dobrovolníky.

"Kraj schválil výsledky dotačního programu na podporu prorodinných aktivit a navazujících sociálních činností a služeb pro rok 2024," informovala Martina Svatoňová z tiskového oddělení hejtmanství.

Dotační program podporuje neziskové organizace, které doplňují síť sociálních služeb nebo nabízí pomoc rodinám a lidem v nepříznivé sociální situaci. "Například jde o aktivity v péči o ohrožené děti, osoby se zdravotním postižením, podporující péči o duševní zdraví a v oblasti prevence kriminality nebo svoji činnost směřují do sociálně vyloučených lokalit. Podpořené subjekty pro nás představují důležitý prvek, který chceme zachovat a nadále podporovat," uvedla hejtmanova náměstkyně pro sociální věci Martina Berdychová (Východočeši).

Kraj dotačním programem ve spolupráci s městy a místními organizacemi podporuje i různé akce, jako jsou například Dny pro rodinu, které letos byly či ještě budou v devíti městech kraje. V Náchodě budou 29. května, v Kostelci nad Orlicí 31. května, Novém Městě nad Metují 7. června, Jičíně 16. června, ve Dvoře Králové nad Labem 26. června a v Broumově se uskuteční 28. června. Více informací je na www.dnyprorodinu.cz.

Finanční podpora z krajské dotace je od 10.000 do 120.000 korun pro jednu žádost. V případě aktivit podporujících komplexní pomoc rodinám s dětmi, které se mohou ocitnout nebo jsou v ohrožení, je minimální výše schválené dotace na jednu žádost 20.000 Kč a maximální 300.000 korun. V případě Dnů pro rodinu pro spádová území obcí s rozšířenou působností kraje činí minimální výše dotace 30.000 korun a maximální 80.000 korun, uvedla Svatoňová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky ČR, správa, sociální, rodina, obce, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na podporu rodin v Královéhradeckém kraji půjde letos 4,8 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.