Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Hradec Králové dá desítky milionů do bezpečnosti chodců a cyklistů u fotbalové arény

Město Hradec Králové chystá investici téměř 23 milionů korun do zlepšení městské hromadné dopravy a vyšší bezpečnosti cyklistů a chodců v okolí loni otevřené fotbalové arény ve čtvrti Malšovice. Přidělení peněz dnes schválili zastupitelé města. Na financování se bude významně podílet Královéhradecký kraj.

Radnice hodlá opravit a otevřít v minulosti vybudovaný podchod pod čtyřproudým silničním okruhem, který vede podél stadionu. Podchod, který je nyní zeslepený, propojí obě strany silničního okruhu. Na podchod budou navazovat stezky pro chodce a cyklisty a především dvě nové zastávky MHD, které zpřístupní lokalitu stadionu z druhé strany, uvedl náměstek primátorky pro územní plánování a památkovou péči Adam Záruba.

Výrazně bezpečněji by se měli cyklisté a chodci dostat v budoucnu přes automobilový nadjezd, který vede nad silničním okruhem a spojuje lokalitu stadionu s Malšovicemi. Úprava se bude týkat předpolí mostu a přístupových cest k němu. Celkovou rekonstrukci vlastního mostu chystá Královéhradecký kraj. Město a kraj investici udělají společně, zřejmě v roce 2027, až skončí letos zahájená složitá přestavba křižovatky Mileta na silničním okruhu.

Fotbalovou arénu za tři čtvrtě miliardy korun s kapacitou 9300 diváků město otevřelo loni v srpnu. Aby se z arény stal víceúčelový stadion, dal na to kraj městu dotaci 100 milionů korun. Peníze od kraje půjdou například na vybavení tribun, tělocvičen a zázemí, nasvětlení arény či pořízení obnovitelných zdrojů energie. Do podpory od kraje spadá i postavení parkovacího domu pro kola a zvýšení bezpečnosti chodců a cyklistů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hanka Poskočilová

Štítky ČR, správa, stavby, MHD, fotbal, cykloturistika, stadion, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové dá desítky milionů do bezpečnosti chodců a cyklistů u fotbalové arény  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.