Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

ANKETA: Hradec Králové zaplavily nové barevné koše

V Hradci Králové přibylo košů na tříděný odpad. Na první pohled je uvidí třeba ti, co prochází Šimkovými sady. Cílem je snížit množství skládkovaného odpadu. Jde o pilotní projekt.

Na základě dlouhodobého sledování složení odpadu z běžných odpadkových košů je totiž patrné, že minimálně 80 procent tvoří obaly z konzumace nápojů a potravin, především PET lahve a další plastové obaly, nápojové plechovky, skleněné lahve a papírové obaly, tedy odpady jednoznačně vhodné k recyklaci. Zbytek obsahu tvoří drobný směsný komunální odpad, cigaretové nedopalky, dětské pleny nebo psí exkrementy. „Odpadkové koše na plast, papír a sklo se proto objeví zejména v parcích, u dětských hřišť, mlhovišť nebo v centru města, kde dochází k většímu pohybu lidí, ke konzumaci nápojů a potravin, a tedy i ke vzniku odpadních obalů. Barevné koše budou umístěny například v Šimkových, Sukových a Žižkových sadech, dále u Muzea, nebo ve Foglarově uličce,“ říká náměstek odpovědný za oblast strategického rozvoje Lukáš Řádek.

Třídíte? Házíte v Hradci odpadky do nových barevných košů?

Celkem hlasovalo157 čtenářů

Předpokládaná cena projektu včetně svozu, který byl zahájen v tomto měsíci, je více než 120 tisíc korun s DPH. Svozy těchto košů budou probíhat vždy v pondělí a v pátek po dobu šesti měsíců květnem počínaje a říjnem konče. "Během uvedeného období bude odpad svážen odděleně, jednotlivé komodity budou váženy, a bude sledována kvalita třídění. V případě pozitivních výsledků lze ve svozu separace z vybraných stanovišť pokračovat ve stejné nebo rozšířené podobě,“ dodává ředitel Hradeckých služeb Martin Hušek.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky koše, odpad, Hradec Králové, třídění, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Hradec Králové zaplavily nové barevné koše  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.