Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Muzejní noc nabídne zítra workshopy, vernisáž i dílny

Muzeum Východních Čech v Hradci Králové se i letos připojí k celorepublikovému Festivalu muzejních nocí, který se v naší zemi koná až do poloviny června.

Muzeum východních Čech v Hradci Králové se letos soustředí na výtvarnou soubornou výstavu grafičky Míly Fürstové „Taj jemnosti aneb Návraty domů“. Součástí programu proto bude od 18 hodin mimořádná projekce filmu „Křídla pro Coldplay“ v Bio Central za účasti výtvarnice Míly Fürstové a režiséra snímku Petera Hirjaka.

„Tvorba i osobnost Míly Fürstové poskytují mnoho inspirace, proto máme velkou radost, že s námi autorka osobně Muzejní noc prožije. Před muzejní budovou budou připraveny kreativní výtvarné dílny, dále taneční a hudební vystoupení žáků ZUŠ Střezina, kteří také byli součástí vernisáže výstavy, a teď se vrátí s programem inspirovaným tvorbou Míly Fürstové. Prvky z autorčina díla bude prostoupen i speciální fotokoutek. Originální laskominy pro Muzejní noc obstará Kavárna Muzeum. Zážitkem určitě bude workshop ruční výroby zmrzliny pod vedením expertů z NA ZMRZKU z Hradce Králové a tým z Férové palačinkárny zase připraví pestrou škálu palačinek," uvedla v tiskové zprávě muzejní edukátorka Veronika Nebeská.

Kromě Muzea se připojují také hradecká Galerie moderního umění, Labyrint Divadla Drak, Informační centrum obnovitelné zdroje a malá vodní elektrárna Hučák, soukromé Muzeum parních strojů v ulici Na Hrázce, soukromé Museum bednářství Jaroslava Tománka v Praskačce, ale také Hvězdárna a planetárium v Hradci Králové a dokonce železniční Výtopna Jaroměř.

          

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Muzeum, kultura, noc, muzejní, workshop, vernisáž, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzejní noc nabídne zítra workshopy, vernisáž i dílny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.