Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Zeleninový stánek v mezeře mezi domy na hradecké Dukelské třídě bude vystřídán domem pro studenty

V centru Hradce Králové se chystá stavba nového studentského bydlení. Projekt získal územní rozhodnutí a slibuje moderní ubytování pro studenty přímo na Dukelské třídě. Nový dům o šesti patrech má vyrůst na místě tržiště se zeleninou. Nová stavba má vyplnit proluku v místě současného tržiště.

Nová stavba bude přímo navazovat na budovu, u které je současné tržiště. Na druhé straně se pomyslně dotkne skleněné věže. Nabídne 37 ubytovacích jednotek v šesti patrech. Součástí nové budovy má být i komerční prostor, do kterého by se teoreticky mohl současný stánek se zeleninou přestěhovat.  

Projekt počítá s průjezdem a průchodem, které povedou z Dukelské třídě do klidného vnitrobloku, a s terasou na šestém podlaží. Přístupný bude výtah i schodiště, a nechybí ani komerční prostory směřující do rušné ulice. „V západní části přízemí je navržen otevřený veřejně přístupný průjezd z Dukelské třídy do vnitrobloku,“ stojí v projektu. 

Zajímavostí je, že během stavby dojde k dočasné úpravě trolejového vedení, které bude provizorně přemístěno, aby nebránilo práci na budově.  

Jakmile bude vyřízeno stavební povolení, může se začít s výstavbou. Přesný časový harmonogram stavebních prací zatím není stanoven, ale očekává se, že nové bydlení přinese studentům kvalitní a moderní ubytování v blízkosti centra města. 

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček | Zdroj HK City

Štítky projekt, vnitroblok, Hradec Králové, Nový Dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeleninový stánek v mezeře mezi domy na hradecké Dukelské třídě bude vystřídán domem pro studenty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.