Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Z Hradce na Kubu. Divadlo Drak vystoupí na prestižním mezinárodním kongresu

Na konci května prožije Divadlo Drak z Hradce Králové týden v daleké Havaně na Kubě. V rámci 21. Světového kongresu ASSITEJ odehrají herci tři reprízy své oblíbené inscenace "Do hajan!". Toto představení, režírované Veronikou Poldauf Riedlbauchovou, patří mezi vybrané projekty z více než pěti set původních přihlášek z celého světa. Prakticky jde o festival scénického umění pro děti a mládež.

"Je to příležitost nejen pro prezentaci, ale i pro sdílení a rozvíjení našich divadelních tradic a nových přístupů v umění pro mládež,“ uvádí v tiskové zprávě ředitel Divadla Drak Tomáš Jarkovský

Inscenace, která je určena dětem od tří let, přináší unikátní kombinaci poetického fyzického divadla a klaunské grotesky. Výkony herců Petry Cicákové, Luďka Smadiše a Dominika Linky spolu s vizuálním uměním Marianny Stránské a osvětlovacími efekty Michala Kříže představují to nejlepší z českého divadelního umění pro mládež. 

Tento mezinárodní výjezd je podpořen Ministerstvem kultury a Národním plánem obnovy a koordinován spolu s PerformCzech a Institutem umění – Divadelním ústavem. ASSITEJ International (Mezinárodní asociace divadla pro děti a mládež) sdružuje divadla, organizace a jednotlivce z celého světa za účelem sdílení znalostí a praxe, vytváření nových příležitostí pro spolupráce a networking. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo Drak

Štítky umění, divadlo, Tomáš Jarkovský, Michal Kříž, Kuba, Divadlo Drak, Havana, ASSITEJ, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Hradce na Kubu. Divadlo Drak vystoupí na prestižním mezinárodním kongresu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.