Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Výstavba bytů v hradeckém kraji do dubna klesla o čtvrtinu

Výstavba bytů v Královéhradeckém kraji v letošním prvním čtvrtletí meziročně klesla o 24 procent. Investoři za letošní leden až březen zahájili stavbu 410 bytů, zatímco loni ve stejném období rozestavěli 539 bytů. Výrazně se propadla výstavba bytů v bytových domech.

V bytových domech se v kraji začalo v prvním čtvrtletí stavět 128 bytů po loňských 248 bytech. V rodinných domcích investoři do konce března rozestavěli 221 bytů, zatímco loni to bylo 207 bytů. Ze 410 zahájených bytů v Královéhradeckém kraji připadlo 357 na novou výstavbu a 53 na byty budované v již dokončených stavbách.

Počet dokončených bytů v hradeckém kraji v prvním čtvrtletí vzrostl o 17 procent na 421 bytů. Z toho 229 jich bylo v rodinných domech a 129 v bytových domech. Výsledky počtu dokončovaných bytů se zpožděním jednoho až dvou let přibližně kopírují čísla zahajovaných staveb bytů. V celé ČR bylo za leden až březen dokončeno 8037 bytů, meziročně o dvě procenta méně.

Za celý loňský rok výstavba bytů v Královéhradeckém kraji klesla o sedm procent a snížila se druhý rok po sobě. Investoři loni zahájili stavbu 1549 bytů po 1665 bytech v roce 2022 a 1787 bytech v roce 2021. Největší propad byl u rodinných domů, a to o 22 procent na 750 zahájených bytů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, byty, ČSÚ, Královéhradecký, 1.čtvrtletí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba bytů v hradeckém kraji do dubna klesla o čtvrtinu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.