Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Nová služba pro seniory v Hořicích. Senior Taxi začne jezdit od června

Město Hořice spustí od 1. června 2024 novou službu zaměřenou na pomoc seniorům. Senior Taxi Hořice nabídne pohodlnou dopravu pro osoby starší 65 let na území města a jeho částí.

Senior Taxi bude k dispozici každý den, včetně víkendů a svátků, od 7:00 do 19:00 hodin. Služba umožní seniorním obyvatelům cestovat za lékařem, do lékárny, na nákupy, úřady, nebo třeba k vlaku či kadeřníkovi. Cena jízdy v rámci města bude 30 Kč, z města do jedné z jeho částí pak 60 Kč, včetně možnosti zpáteční jízdy s čekáním do 15 minut. 

„V polovině května začne na Odboru zdravotní a sociální péče příjem žádostí o vydání průkazu Senior Taxi, který umožní využívat tuto službu. Držitelé průkazu obdrží měsíčně až 10 poukázek na jízdy,“ uvádí na webu města vedoucí oddělení cestovního ruchu Dominik Palm. Zkušební provoz služby potrvá do konce roku 2024 a jeho prodloužení závisí na zájmu a spokojenosti uživatelů. 

Pro více informací lze kontaktovat Odbor zdravotní a sociální péče města Hořice nebo sledovat aktualizace na webových stránkách a sociálních sítích města. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto birgl | Pixabay

Štítky Hořice, senior, taxi, doprava, přeprava, sociální, služba, převoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová služba pro seniory v Hořicích. Senior Taxi začne jezdit od června  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.