Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V hradeckém kraji za týden přibylo 72 případů černého kašle

Případů černého kašle v Královéhradeckém kraji za uplynulý týden přibylo 72, v porovnání s týdnem předchozím je to o 30 případů více. Jde o nejvyšší mezi týdenní přírůstek počtu nových případů od začátku roku. Předminulý týden přibylo v kraji 42 případů tohoto onemocnění, předtím 54, 59, 42, 26, 20 a 18. Za celý loňský rok jich bylo v kraji 17.

"Nejvíce nemocných v Královéhradeckém kraji máme nahlášeno ve věkové skupině 15 až 19 let," řekla mluvčí Krajské hygienické stanice (KHS) Královéhradeckého kraje Veronika Krejčí.

Od začátku roku do 12. dubna hygienici v Královéhradeckém kraji zaznamenali 348 případů černého kašle, z toho za leden čtyři, v únoru 49, za březen 181 a v dubnu zatím 114.

První člověk nakažený černým kašlem, který letos v Česku zemřel, byl z Královéhradeckého kraje. Podle Státního zdravotního ústav (SZÚ) šlo o muže ve věku 62 let z okresu Náchod, který měl i další vážná onemocnění, zemřel 10. února. Nezemřel na onemocnění černým kašlem, ale na svá základní onemocnění, uvedli hygienici.

Také na celostátní úrovni minulý týden přibylo nejvíce případů černého kašle od začátku roku, a to za týden 1494 případů, vyplynulo ze statistik Státního zdravotního ústavu (SZÚ). Od ledna lékaři v ČR evidují celkem 7888 nakažených.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, zdraví, černý kašel, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji za týden přibylo 72 případů černého kašle  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.