Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silný vítr včera zastavil horní úsek kabinové lanovky na Sněžku

Silný vítr včera zastavil horní úsek kabinové lanovky na Sněžku. Turisté mohli při cestě na nejvyšší českou horu využít pouze spodní úsek z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu. Z Růžové hory to je na vrchol Sněžky 2,5 kilometru pěšky. Včera dopoledne vítr na Sněžce dosahoval rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině. Lanovka může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině.

Lanovka na Sněžku je o tomto víkendu jedinou lanovkou v Krkonoších, která je v provozu. Ostatní lanovky kvůli jarní údržbě nejezdí. I lanovka na Sněžku od 4. dubna podstupuje údržbu, ale o víkendech je od 08:00 do 18:00 v provozu. Do trvalého denního provozu letní sezony se lanovka na Sněžku rozjede v sobotu 28. dubna.

Příští víkend již v Krkonoších pojedou i další lanovky. Například kabinová lanovka z Janských Lázní na Černou horu má nyní odstávku a v provozu bude od 28. dubna do 1. května. Do trvalého denního provozu se rozjede 5. května. Sedačková lanovka z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch bude v provozu 28. dubna až 1. května a 5. až 8. května. Následně bude jezdit o víkendech a do denního provozu přejde 16. června.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn začne letní provoz na sedačkové lanovce na Medvědín 28. dubna až 1. května. Pak ještě lanovka pojede ve dnech 5. až 8. května a o víkendu 12. až 13. května, aby do trvalého provozu vstoupila 19. května. Lanovka ze Svatého Petra na Pláně pojede o posledním květnovém víkendu, v denním provozu bude od 1. června. Lanovka z Herlíkovic na Žalý zahájí letní provoz 5. května.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Sněžka, lanovka, vítr, neděle, lanová dráha, kabinová lanovka, Pec pod Sněžkou, Růžová hora, Krkonoše, Janské Lázně, Černá hora, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr včera zastavil horní úsek kabinové lanovky na Sněžku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.