Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Banka mateřského mléka v Hradci Králové chce oceňovat pravidelné dárkyně. Za některými sama jezdí

Mléčná banka Fakultní nemocnice Hradec Králové se rozhodla, že bude oceňovat pravidelné dárkyně mléka. Mléko nemocnice používá především pro nedonošené nebo nemocné novorozence, které jsou v krajské metropoli hospitalizované. Za dárkyněmi, které se do Hradce Králové nedostanou banka posílá svozy.

Pravidelné dárkyně chce nemocnice odměnit pamětním listem a jako pozornost jim chce nabídnout zapůjčení odsávaček mateřského mléka zdarma. „Pamětním listem chceme vyjádřit poděkování všem maminkám, které se do dlouhodobého dárcovství mléka zapojují a pomáhají nám zajistit kvalitní výživu nejmenších pacientů nemocnice,“ uvedla vedoucí mléčné banky Miroslava Jandová

Od roku 2022 Fakultní nemocnice organizuje také svozy mateřského mléka. Jde o službu, kterou mohou využít maminky ve vzdálenosti 50 kilometrů od Hradce Králové, a které nemají možnost se do nemocnice dostavit osobně.   

„V poslední době spolupracujeme také s laktačními poradkyněmi, například s Klárou Eimerovou, díky které se podařilo získat nové dárkyně mateřského mléka na Náchodsku,“ uvedla Jandová. 

Za darování mateřského mléka nemocnice nabízí příspěvek na stravu ve výši 250 korun za litr. Od roku 2022 nemocnice navíc nabízí možnost svozu mléka ze vzdálenosti do 50 kilometrů od Hradce Králové. Sváženo je jednou týdně.   

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Štítky mateřské mléko, Hradec Králové, nemocnice, mléko, banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Banka mateřského mléka v Hradci Králové chce oceňovat pravidelné dárkyně. Za některými sama jezdí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.